Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Politika kvaliteta

Misija i vizija
Od osnivanja grupacije PHOENIX prije više od 20 godina, kompanija se razvijala vrlo dinamično, prelazeći mnoge nacionalne granice. I u budućnosti nam je cilj uspješan rast širom Evrope. Pritom smo sebi odredili jasnu viziju da budemo najbolje integrisani ponuđač zdravstvenih usluga ‒ gdje god to bilo. Nova izjava o misiji nam služi kao najbitnija smjernica u svakodnevnom radu.
Uz podršku rukovodstva i s učešćem svih zaposlenih, s ovom izjavom o misiji sada želimo povezati prošlost s budućnošću. Povodom toga, naše dugoročne vrijednosti po prvi put objedinjujemo u izjavi o misiji celokupne grupacije PHOENIX group. Istovremeno smo sebi zacrtali zajednički i obavezujući plan za budućnost, kako bi grupacija PHOENIX nastavila da se dinamično i uspešno razvija u pravom smeru.
Za naše klijente i poslovne partnere ova izjava o misiji služi kao važan znak koji će im pokazati da smo kompanija koja je usmerena ka budućnosti, koja ima jasnu viziju i koja im nudi primamljiv portfelj usluga duž cijelog farmaceutskog lanca vrednosti. Za opšte razumijevanje ove izjave o misiji, u nastavku vam želimo podrobnije izložiti šta podrazumijevamo pod pojmovima koji se nalaze u izjavi o misiji grupacije PHOENIX:Naša poslovna filozofija
Kao porodična kompanija obavezali smo se svojim akcionarima na njeno trajno očuvanje kao i dugoročno povećanje njene vrijednosti. Posvećeni smo održivom rastu koji postižemo kontinuiranim razvojem. Osnov našeg uspjeha su naši zaposleni. Njihovim ciljanim usavršavanjem u svim područjima ne podstičemo samo pojedince, već istovremeno osiguravamo uspješan razvoj cijele grupacije. To nam omogućava da zadatke koji zahtijevaju odgovornost lako riješavamo kako danas, tako i u budućnosti.

Naša vizija
Naša vizija je da pružimo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu, pravovremeno i na svakom mjestu. Za nas to znači da, duž cijelog farmaceutskog lanca vrijednosti, svakoj grupi klijenata možemo da ponudimo za njih najpogodnije usluge i proizvode. Naš širok dijapazon usluga podjednako može biti koristan proizvođačima u farmaceutskoj industriji, apotekama, ljekarima, bolnicama, zdravstvenim osiguranjima i pacijentima. To postižemo svojom posvećenošću sinergiji naših aktivnosti u oblastima veleprodaje, maloprodaje i farmaceutskih usluga. Na taj način smo savršena karika između proizvođača u farmaceutskoj industriji i pacijenta. Zajedno sa svojim zaposlenima oblikujemo svoju budućnost i nastavljamo da slijedimo održivo i kvalitetno upravljanje kompanijom ka dugoročnom uspjehu.

Naša misija
Naša misija je očuvanje zdravlja ljudi. Kao vodeći evropski distributer u farmaceutskoj industriji, zajedno s veleprodajom, maloprodajom i farmaceutskim uslugama staramo se da farmaceutski proizvodi budu u pravo vrijeme i na pravom mjestu u 25 zemalja u kojima poslujemo. Time svakodnevno dajemo važan doprinos sveobuhvatnom i sigurnom snabdijevanju zdravstvenim proizvodima u Evropi: to obuhvata logistiku u zdravstvu za proizvođače širom Evrope, podršku apotekama kroz različite usluge i pouzdanu logistiku, stručno savjetovanje u našim apotekama kao i ukupnu optimizaciju snabdijevanja pacijenata. Među našim klijentima je skoro 100.000 apoteka, milioni pacijenata i potrošača kao i brojne kompanije u farmaceutskoj industriji.

Naša strategija Svoj rad usmjeravamo prema potrebama klijenata. Uspješni klijenti doprinose i našem uspjehu. Vrhunska usluga je ključ našeg napretka. S jedne strane, to znači da u svom svakodnevnom radu težimo ka najvišem mogućem kvalitetu, a da s druge strane vodimo računa o troškovima. Kao odgovorna kompanija rukovodimo se načelima društvene odgovornosti i očuvanja životne sredine.

Naša poslovna kultura
Think together global – act local! Primjena uspešnih iskustava i poslovnih riješenja u svim našim kompanijama je ono što nas vodi napred. Suštinska prednost nad konkurencijom je konstruktivna saradnja koja prevazilazi granice zemalja i naroda. Širom Evrope svakodnevno učimo jedni od drugih tako što kontinuirano razmenjujemo iskustva najbolje poslovne prakse i podstičemo razmišljanje koje seže van okvira polja djelovanja. Istovremeno nas odlikuje velika blizina tržištu. To nam omogućava da fleksibilno i brzo odgovorimo na posebne lokalne zahtijeve.

Naše vrijednosti
Naše djelovanje je uvek zasnovano na vrijednostima koje važe u svim našim kompanijama. One su temelj za svakodnevno ispunjavanje naše misije „We deliver health across Europe“.

Pouzdanost
Činimo ono što kažemo. Pružamo usluge najvišeg mogućeg kvaliteta i pouzdanosti. Podstičemo individualne veštine, potencijale i motivaciju, koje posjeduju naši zaposleni, kako bismo nastavili s unapređenjem usluga za svoje klijente. Konstruktivna saradnja koja seže van nacionalnih granica i primena uspješnih koncepata je ono što nam daje odlučujuću prednost nad konkurencijom. Širom Evrope smo pouzdan partner u svim temama i oblastima vezanim za zdravlje i dobrobit ljudi. Za nas je od velike važnosti partnerska i otvorena međusobna saradnja kako s klijentima tako i s dobavljačima. Odlikuju nas stalni razvoj i doslijednost u sprovođenju novih ideja, a zahvaljujući svojoj stabilnoj poslovnoj strukturi konstantno unapređujemo svoju strategiju poslovanja.

Proaktivnost
Akcija, a ne reakcija: zalažemo se za jasne i napredne ciljeve, brze odluke usmjerene ka rezultatima, kao i za strukturiranu saradnju. Upoznati smo s farmaceutskim tržištima Evrope i njihovim izazovima. Kroz stalnu međusobnu razmenu koju ostvarujemo jedni s drugima, ali i sa svojim klijentima i poslovnim partnerima, imamo odličan uvid u tržišta. To nam omogućava da utvrdimo odgovarajuća očekivanja i fleksibilno reagujemo na promjene. Svojim klijentima pružamo odgovarajuću podršku u svakom trenutku.

S poštovanjem
Zdravlje je bogatstvo! Svjesnost o tome određuje naše djelovanje. Uz poštovanje svih zakonskih standarda angažovani smo na održivom razvoju naše organizacije. Naša strategija uspješnosti je da efektivnom upotrebom resursa dosegnemo najveću moguću rentabilnost. Etički ispravan i adekvatan način ponašanja prema poslovnim partnerima, konkurenciji i našim zaposlenima je za nas u svakom trenutku primarni zadatak. Nadamo se da će vas izjava o misiji kompanije podstaći u vašem svakodnevnom radu i radujemo se što ćemo uz vašu pomoć izjavu o misiji grupacije PHOENIX group nadahnuti životom.

 EN   SR  

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kontakt.
Farmegra d.o.o
Kritskog odreda 4/1
81000 Podgorica
T. +382 (0)20 623 125
F. +382 (0)20 621 770
E. office@farmegra.com

Copyright 2011 © FARMEGRA D.O.O. All rights reserved. Created by Tip-Top Design.